Ångkokt Torsk, Ärtor, Potatis & Äggsås

Vanlig husmanskost, så snabbt & enkelt! Fisken & ärtorna ångkokades i micron, klart på 12 minuter utan vidare ansträngning! 🙂

Äggsåsen

  • 4 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl fiskbuljong
  • 3 dl gräddmjölk
  • salt och malen peppar
  • 4 hårdkokta ägg
  • 3 msk hackad persilja

Gör såhär:

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, tillsätt mjölet och låt det fräsa under omrörning ett ögonblick. Tillsätt buljongen och gräddmjölken under ständig omrörning. Smaka av grundsåsen med salt och peppar. Hacka äggen och persiljan. Strax före servering blandas ägget och persiljan ner i såsen.

Jag använde ett vanligt fryst torskblock på 400 g som fick tina i rumstemp, ner i ångkokningskärlet, salta & peppra lite och in i micron på steam 12 minuter, när det återstår ca 5 minuter tog jag ut fisken, vände den och använde lite av spadet till såsen. Tillsatte frysta ärter bland fisken, saltade & pepprade den och fortsatte ångkokningen.


Går såklart även utmärkt att koka fisken! 🙂