Päronbiskvier

Hittade detta smarriga recept på Päronbiskvier hos Min Goda Sida och måste naturligtvis testa, och de var precis lika goda som de ser ut! 🙂 Jag var lite väl ivrig med karamellfärgen så smörkrämen blev skrikande grön! 😉

Päronbiskvier
40 st

300 g mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 äggvitor

200 g smör
4 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk päronessens
1/2 tsk grön karamellfärg

200 g mörk choklad

Riv mandelmassan. Vispa ihop den tillsammans med socker och äggvitorna. Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt. (Jag gjorde 20 biskvier per plåt. De flyter ut lite under gräddningen.) Grädda i 175 grader, ca 13-15 minuter tills de fått en fin färg. Låt bottnarna svalna på plåten.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och ägg. Smaka av med päronessens och färga svagt grön med karamellfärg.

Dela en biskvibotten på hälften. Bred smörkräm på baksidan (den sida som låg mot bakplåten) av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Ställ biskvierna på en plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl eller frys.

Utklickade på plåt…

Klara, skär dem på mitten medan de är varma…

Klara att avnjutas!