Päronbiskvier

Päronbiskvier

Hittade detta smarriga recept på Päronbiskvier hos Min Goda Sida och måste naturligtvis testa, och de var precis lika goda som de ser ut! 🙂 Jag var lite väl ivrig med karamellfärgen så smörkrämen blev skrikande grön! 😉

Päronbiskvier
40 st

300 g mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 äggvitor

200 g smör
4 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk päronessens
1/2 tsk grön karamellfärg

200 g mörk choklad

Riv mandelmassan. Vispa ihop den tillsammans med socker och äggvitorna. Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt. (Jag gjorde 20 biskvier per plåt. De flyter ut lite under gräddningen.) Grädda i 175 grader, ca 13-15 minuter tills de fått en fin färg. Låt bottnarna svalna på plåten.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och ägg. Smaka av med päronessens och färga svagt grön med karamellfärg.

Dela en biskvibotten på hälften. Bred smörkräm på baksidan (den sida som låg mot bakplåten) av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Ställ biskvierna på en plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl eller frys.

Utklickade på plåt…

Klara, skär dem på mitten medan de är varma…

Klara att avnjutas!

nette
info@kardemummagumman.se
25 Comments
  • Den Fete
    Posted at 00:08h, 02 februari Svara

    Var hittar man päronessens? Tror aldrig jag sett det i min lokala ICA-butik.

  • kardemumma Gumman
    Posted at 00:14h, 02 februari Svara

    Borgeby Kryddgård beställde jag den!

  • Mingodasida
    Posted at 00:15h, 02 februari Svara

    Javisst är dom goda 🙂 Kul att du testade! Snyggt dekorerade också med den ringlade chokladen över biskvin 😉

  • Pinglan
    Posted at 08:58h, 02 februari Svara

    Vilka härliga biskvier! Ser hur goda ut som helst. Det var något nytt för mig!

  • Therese
    Posted at 10:34h, 02 februari Svara

    Såg ju himla goda ut..

  • Yasemin
    Posted at 11:41h, 02 februari Svara

    Biskvier med päron, det var något nytt. 🙂 Dem ser riktigt goda ut 😉 Själv mumsar jag på nötkolakakor idag, som jag ska lägga upp snart. 🙂

  • I Nadjas kök
    Posted at 11:57h, 02 februari Svara

    det ser jättegott ut!

  • Camilla E Lindström, En mammas dagbok
    Posted at 11:59h, 02 februari Svara

    Snygg signatur!

  • Jessica
    Posted at 13:15h, 02 februari Svara

    Vad läckra dom ser ut, kul med en annorlunda variant.

  • Mamma Mimmi
    Posted at 13:19h, 02 februari Svara

    Ser helproffsiga ut – öppna konditori kanske!?

  • Jennie/ Vanilla sky
    Posted at 15:52h, 02 februari Svara

    Oj vad smaskigt! Jättefina 🙂

  • Bakfia
    Posted at 20:32h, 02 februari Svara

    de ser helt underbara ut:)

  • I Nadjas kök
    Posted at 08:29h, 03 februari Svara

    Hej Nette
    Du har fått en award från mig, du finner den på min blogg…

  • Helena S / Bara en kaka till
    Posted at 11:34h, 03 februari Svara

    Åh, vad smaskigt med päronbiskvier! Vill också ha!

  • Karin W
    Posted at 22:32h, 04 februari Svara

    Ojojoj vad dom var fina! Fiffigt att dela dom sådär, jag älskar biskvier och dom där måste jag bara testa. Jag har knyckt ditt blåbärsmuffinsrecept men jag har såklart länkat, goda blev dom!
    Ha det fint/Karin

  • Loulas Kök
    Posted at 11:09h, 07 februari Svara

    Oj vad fina, kul med beskvier med lite ny design och ny smak. Måste provas !

  • Sooz Photography
    Posted at 01:47h, 08 februari Svara

    Vilket kul recept, det måste jag testa. Är det svårt att få tag på päronessens? Superfina biskvier!

  • kardemumma Gumman
    Posted at 13:32h, 08 februari Svara

    Sooz : Har inte sett den på affären! Beställde min på nätet! 🙂

  • Annika
    Posted at 19:33h, 09 februari Svara

    Men jösses vilka fantastiska skapelser! 😀

  • Charlotte
    Posted at 12:06h, 15 februari Svara

    Åh, vad gott det ser ut.. Jag älskar biskvier så detta recept borde bakas snart!

  • Pingback:Man bara måste älska kråkor « mina viskningar i vinden
    Posted at 09:56h, 07 december Svara

    […] åkte vi till Johans föräldrar och bakade lite. Lussekatter, saffransbullar med mandelmassa och päronbiskiver blev det. Vi hade tänkt baka några kakor med men vår energi tog slut. Får se om det blir mer […]

  • Karolina
    Posted at 19:34h, 22 februari Svara

    Nu är jag satt i klistret!! Bakat dessa underbara mästerverk o bjudit på mitt jobb och min mammas jobb o nu har jag fått beställningar! Frågan är hur mycket man kan ta betalt? Har ingen aning om vad en päronbiskvi kostar på kondis.. Å vad man själv kan ta för pris i så fall!

  • Karolina
    Posted at 11:40h, 23 februari Svara

    Ja jättesvårt. Jag har en tendens att alltid ta för lite betalt så att jag i slutänden mera bjuder på grejjerna än faktiskt får något för det.. Vill ju inte vara för dyr heller. Tack för svaret! 🙂

  • Jessica
    Posted at 10:18h, 26 april Svara

    Hur mycket mandelmassa ska det vara??

Post A Comment