01 feb Päronbiskvier
Hittade detta smarriga recept på Päronbiskvier hos Min Goda Sida och måste naturligtvis testa, och de var precis lika goda som de ser ut! 🙂 Jag var lite väl ivrig med karamellfärgen så smörkrämen blev skrikande grön! 😉
Päronbiskvier
40 st
300 g mandelmassa
1 3/4 dl socker
2 äggvitor
200 g smör
4 dl florsocker
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk päronessens
1/2 tsk grön karamellfärg
200 g mörk choklad
Riv mandelmassan. Vispa ihop den tillsammans med socker och äggvitorna. Klicka ut teskedsstora högar på en bakpappersklädd plåt. (Jag gjorde 20 biskvier per plåt. De flyter ut lite under gräddningen.) Grädda i 175 grader, ca 13-15 minuter tills de fått en fin färg. Låt bottnarna svalna på plåten.
Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och ägg. Smaka av med päronessens och färga svagt grön med karamellfärg.
Dela en biskvibotten på hälften. Bred smörkräm på baksidan (den sida som låg mot bakplåten) av ena halvan. Lägg ihop med den andra halvan. Smält chokladen och doppa den platta delen av biskvin i chokladen. Ställ biskvierna på en plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl eller frys.
Utklickade på plåt…
Klara, skär dem på mitten medan de är varma…
Klara att avnjutas!
Den Fete
Posted at 00:08h, 02 februariVar hittar man päronessens? Tror aldrig jag sett det i min lokala ICA-butik.
kardemumma Gumman
Posted at 00:14h, 02 februariBorgeby Kryddgård beställde jag den!
Mingodasida
Posted at 00:15h, 02 februariJavisst är dom goda 🙂 Kul att du testade! Snyggt dekorerade också med den ringlade chokladen över biskvin 😉
Pinglan
Posted at 08:58h, 02 februariVilka härliga biskvier! Ser hur goda ut som helst. Det var något nytt för mig!
Therese
Posted at 10:34h, 02 februariSåg ju himla goda ut..
Yasemin
Posted at 11:41h, 02 februariBiskvier med päron, det var något nytt. 🙂 Dem ser riktigt goda ut 😉 Själv mumsar jag på nötkolakakor idag, som jag ska lägga upp snart. 🙂
I Nadjas kök
Posted at 11:57h, 02 februaridet ser jättegott ut!
Camilla E Lindström, En mammas dagbok
Posted at 11:59h, 02 februariSnygg signatur!
Jessica
Posted at 13:15h, 02 februariVad läckra dom ser ut, kul med en annorlunda variant.
Mamma Mimmi
Posted at 13:19h, 02 februariSer helproffsiga ut – öppna konditori kanske!?
Jennie/ Vanilla sky
Posted at 15:52h, 02 februariOj vad smaskigt! Jättefina 🙂
Bakfia
Posted at 20:32h, 02 februaride ser helt underbara ut:)
I Nadjas kök
Posted at 08:29h, 03 februariHej Nette
Du har fått en award från mig, du finner den på min blogg…
Helena S / Bara en kaka till
Posted at 11:34h, 03 februariÅh, vad smaskigt med päronbiskvier! Vill också ha!
Karin W
Posted at 22:32h, 04 februariOjojoj vad dom var fina! Fiffigt att dela dom sådär, jag älskar biskvier och dom där måste jag bara testa. Jag har knyckt ditt blåbärsmuffinsrecept men jag har såklart länkat, goda blev dom!
Ha det fint/Karin
Loulas Kök
Posted at 11:09h, 07 februariOj vad fina, kul med beskvier med lite ny design och ny smak. Måste provas !
Sooz Photography
Posted at 01:47h, 08 februariVilket kul recept, det måste jag testa. Är det svårt att få tag på päronessens? Superfina biskvier!
kardemumma Gumman
Posted at 13:32h, 08 februariSooz : Har inte sett den på affären! Beställde min på nätet! 🙂
Annika
Posted at 19:33h, 09 februariMen jösses vilka fantastiska skapelser! 😀
Charlotte
Posted at 12:06h, 15 februariÅh, vad gott det ser ut.. Jag älskar biskvier så detta recept borde bakas snart!
Pingback:Man bara måste älska kråkor « mina viskningar i vinden
Posted at 09:56h, 07 december[…] åkte vi till Johans föräldrar och bakade lite. Lussekatter, saffransbullar med mandelmassa och päronbiskiver blev det. Vi hade tänkt baka några kakor med men vår energi tog slut. Får se om det blir mer […]
Karolina
Posted at 19:34h, 22 februariNu är jag satt i klistret!! Bakat dessa underbara mästerverk o bjudit på mitt jobb och min mammas jobb o nu har jag fått beställningar! Frågan är hur mycket man kan ta betalt? Har ingen aning om vad en päronbiskvi kostar på kondis.. Å vad man själv kan ta för pris i så fall!
Kardemumma Gumman
Posted at 20:48h, 22 februariOj svåårt! Kanske 6-8 kr/st?
Karolina
Posted at 11:40h, 23 februariJa jättesvårt. Jag har en tendens att alltid ta för lite betalt så att jag i slutänden mera bjuder på grejjerna än faktiskt får något för det.. Vill ju inte vara för dyr heller. Tack för svaret! 🙂
Jessica
Posted at 10:18h, 26 aprilHur mycket mandelmassa ska det vara??