04 feb Smörgåstårta med Lax & skaldjur
Denna Smörgårtårta gjorde jag förra helgen men den har legat obloggad nu! Tycker det är så otroligt svårt att fotografera en smörgåstårta, blir liksom inte bra! Men supergod blev den iaf! 😉
Jag älskar att använda hönökakor i smörgåstårta men går lika bra att byta ut till landgångsbröd
Det här behöver du:
2 paket Hönökakor eller Landgångsbröd
Lager 1 & 3
200 g varmrökt lax
4 st Hackade ägg
2 dl creme fraiche
1½ dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt & peppar
Lager 2
Skagenröra (Köpt eller hemmagjord)
Ex på Garneringen
1 burk creme fraiche
2-3 msk majonnäs
salt & peppar
Kräftstjärtar eller räkor
Skivade ägg
avokado,gurka, paprika, vindruvor, dill
Görsåhär:
Blanda ingridienserna till tårtan och fyll den dagen innan den ska ätas! (Använder du Hönökakor så lägger du ihop 2 och 2 så det formar en cirkel).
Blanda Creme fraiche och majonäs, krydda! Bre ut blandningen jämnt över hela tårtan och dekorera strax innan den ska serveras.
Veronica G W
Posted at 20:08h, 04 februariMmmm gud så gott. En av mina nojjor denna gången verkar vara just smörgåstårta, kunde väl ha varit något lättsammare liksom =)
Rebeccas.se
Posted at 13:29h, 08 februariÅh, den ska jag absolut testa, har aldrig gjort smörgåstårta, men varit sugen på att prova länge!
Jonna
Posted at 18:46h, 15 februariFy vad det där lät gott 😀 Jag älskar smörgåstårta! Ännu bättre då det är skagenröra i den 😉