Finska Julstjärnor

Igen var det dags att fixa Julstjärnor till fikat! Ikväll blev det glögg & Julstjärnor!
Mycket enkelt att ta fram och göra…

Det här behöver du:
1 paket färdig smördeg
1 burk plommonsylt eller barnmatsburk med plommon.. Funkar även med ex aprikos marmelad
Lite florsocker

Lägg upp den färdigköpta kavlade smördegen på en bakplåt, Skär degen i två delar. Dvs fyrkanter på ca 8×8 cm. Skär ett 3 cm långt snitt i varje hörn mot mitten av degen. Klicka på sylten. Lyft varannan spets på varje hörn in mot mitten av degen. Kläm ihop spetsarna ordentligt. Grädda enligt graderna på paketet! Sist när de svalnat en aning, sikta över lite florsocker!

Färdig vikt med aprikosmarmelad…

Mums mums…

Vissa uppehåller (läs mutas) sig i köket medan mamma bakar…
Btw, Ice age 3 var riktigt rolig! Även för mamma.. 😉15 thoughts on “Finska Julstjärnor”

 • Vilket härlig julmys ni har hemma!
  Jag har hamnat lite på efterkälken när det gäller pyntet, men ska styra upp det i veckan 🙂
  Håller med om Ice Age, jag garvade gott 🙂

 • Gott med julstjärnor! Själv har jag inte hunnit baka några ännu men fick ett par stycken av mamma i lördags. Så gott! Vi brukar alltid göra med plommonmarmelad. En gång testade jag med hallonmarmelad men det blev alldeles för sött.

 • Så gott 🙂 Såna här gjorde min Mormor från Pargas alltid till jul. Med plommon i.
  Vilka barndomsminnen du väcker.
  Ska bli kul att komma igång med lite julmat nu, -12, rimfrost, snö och sol utanför balkongen.
  Vilken skillnad mot de senaste 2 månaderna i Alanyasolen.
  Men jag vänjer mig nog snart 😉

 • Så gott 🙂 Såna här gjorde min Mormor från Pargas alltid till jul. Med plommon i.
  Vilka barndomsminnen du väcker.
  Ska bli kul att komma igång med lite julmat nu, -12, rimfrost, snö och sol utanför balkongen.
  Vilken skillnad mot de senaste 2 månaderna i Alanyasolen.
  Men jag vänjer mig nog snart 😉

 • Så gott 🙂 Såna här gjorde min Mormor från Pargas alltid till jul. Med plommon i.
  Vilka barndomsminnen du väcker.
  Ska bli kul att komma igång med lite julmat nu, -12, rimfrost, snö och sol utanför balkongen.
  Vilken skillnad mot de senaste 2 månaderna i Alanyasolen.
  Men jag vänjer mig nog snart 😉

 • Så gott 🙂 Såna här gjorde min Mormor från Pargas alltid till jul. Med plommon i.
  Vilka barndomsminnen du väcker.
  Ska bli kul att komma igång med lite julmat nu, -12, rimfrost, snö och sol utanför balkongen.
  Vilken skillnad mot de senaste 2 månaderna i Alanyasolen.
  Men jag vänjer mig nog snart 😉

 • Så gott 🙂 Såna här gjorde min Mormor från Pargas alltid till jul. Med plommon i.
  Vilka barndomsminnen du väcker.
  Ska bli kul att komma igång med lite julmat nu, -12, rimfrost, snö och sol utanför balkongen.
  Vilken skillnad mot de senaste 2 månaderna i Alanyasolen.
  Men jag vänjer mig nog snart 😉

 • Såna gör vi alltid i December och speciellt på självständighetsdagen 🙂 Använder dock alltid plommonsylt och sätter då sylten överst (och inte under flikarna) Har inte ens tänkt tanken att använda någon annan sorts marmelad, men det ska jag prova nu!

 • Fam Haglund: Jaa sylten brukar jag variera lite med både under och över! Marmeladen vill jag helst ha plommon för att det ska va så! Men inte så lätt att hitta överallt här i Sthlm, så aprikos funkar väldigt bra det med! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *