Sirapsrutor

Sirapsrutor

Tanken var att göra en Filmjölkslimpa men stannade till då jag hittade denna hos Hallon & Blåbär, de såg ju underbart god ut! GOD var precis vad de var också… 🙂

Det här behöver du:

ca 30 st
5 dl mjölk
50 g jäst
100 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt (Jag tillade 1 tsk brödkryddor också)
3 msk ljus sirap
12-13 dl vetemjöl special

Gör såhär:
Värm mjölken till 37 °. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör till jästen löst sig. Tillsätt smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, minst 5 minuter i maskin.

Jäs under bakduk ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Ta upp degen och arbeta den på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en ½ cm tunn kaka. Skär varje del i 14-16 bitar. (Mina blev 11 st, totalt 22)
Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.

Om man vill ha dom lite högre och luftigare, låter man dom jäsa ytterligare ca 20 minuter, då blir dom som på bilden. Vill man ha dom åt det plattare hållet skickar man in dom direkt i ugnen.

Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Emma Kök
    Posted at 20:50h, 02 december Svara

    De ser riktigt goda ut! Perfekt frukostbröd!

  • danitra
    Posted at 21:35h, 02 december Svara

    Penslade du med något innan?

  • kardemumma Gumman
    Posted at 21:39h, 02 december Svara

    Danitra: Nej, penslade inte! Men skulle ju funka om man vill att pensla med sirapsvatten efter gräddning!

  • Erica fru och tvåbarnsmamma
    Posted at 21:55h, 02 december Svara

    hejsan! Nu är jag här och tassar igen;=) Ville mest önska en trevlig kväll! Och säga att jag bytt bloggadress…den nya är mycket bättre!!! KRAM
    /Erica

  • Therese
    Posted at 22:11h, 02 december Svara

    Och sen så är det ju så gott med hembakt bröd…

  • Carro
    Posted at 22:21h, 02 december Svara

    Jag har också gjort det där brödet och det är verkligen supersmarrigt ! 🙂

  • Jessica
    Posted at 21:55h, 04 december Svara

    Kul att du testat detta brödet. Det är bara så gott. Tyvärr har jag varit lite lat det sista så då har det blivit mycket köpebröd. Men nu blev jag riktigt sugen på en egen deg,.

    Ha en bra helg!

Post A Comment