30 nov Fruktsallad med Dumlefluff
Dumlefluffen jag gjorde i helgen skulle egentligen varit fyllning i en tårta till Hs Födelsedag! Grattis H… 😉
Istället firade vi på stan och åt våra tårtbitar där….
Dumlefluff är gott, mycket gott! Har testat byta ut dumlen mot marabou choklad med mycket lyckat resultat..
Marabou med daimbitar är favoriten att använda!
Dumlefluffen funkar fint som fyllning i tårtor, som muffinsfrosting men även att äta som den är till en fruktsallad etc… Gärna syrliga frukter som kiwi, apelsiner, mandariner…
Det här behöver du:
4 port
1 påse dumlekolor, 180 g (eller annat choklad)
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
Lägg kolorna klippta i bitar samt grädden i en kastrull, sätt plattan på medelvärme och rör tills allt godis är smält, men grädden får INTE koka. Ställ sedan kallt, gärna över natten. Det måste vara HELT kallt. Vispa!
Martina
Posted at 11:39h, 01 decemberOj, det ser gott ut. Dumle som är så gott!
Danielle
Posted at 12:29h, 01 decemberMmm, vad gott till fruktsallad! Och vilken söt pepparkaka det var längst upp!
Lindas viktresa med LCHF
Posted at 19:24h, 01 decemberDet där måste ha varit gott. =)
Anna/Frostrosor
Posted at 22:44h, 01 decemberNämen vad smarrigt!
Pernilla
Posted at 00:23h, 09 decemberDet där har jag tänkt att prova länge, men inte fått tillfälle. Men det var ett bra tips med frukt till, så “slipper” man baka en tårta.