Kardemummadoftande Päron & äppelpaj med krispigt havretäcke

Denna paj/röra (blir mer som en röra) svänger ni ihop på en liten stund på ingridienser man oftast har hemma! Plus är att ni slipper bli kletiga om händerna som man oftast blir av att göra pajdeg! 😉

appelpaj1

Det här behöver du:
2 äpplen
2 päron
3 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker (strö över äppel/päronen)
2 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk socker (blanda ihop med ”täcket”)
ca 100 g smör

Gör såhär:
Skala, kärna ur och skiva äpplerna samt päronen. Lägg dem i en ugnsfast form.
Strö över socker, kardemumma och kanel.
Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppel/päron skivorna.
Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker hela mjölblandningen.
Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en krispig yta på pajen.

Servera med vispad vaniljsås, grädde eller glass!