Baileys & Daim Kladdkaka

Baileys & Daim Kladdkaka

Så var den helgen kommen då tjejerna ska ha en barnfri helg i Tallinn! Imorgon åker vi… 🙂 Ville baka lite gott till H som stannar hemma med Emmis… Kan vara gott efter en lång dag med bus att sätta sig ner och dricka en kopp te, äta lite kladdkaka och titta film! Använder mig av mitt vanliga recept på kladdkaka med tillsätter en skvätt baileys och lite hackad daim.

BAILEYS & DAIM KLADDKAKA

picnik-collage

Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
5 msk kakao
½ tsk salt
150 g smält smör eller margarin
(1½ dl hackad daim & 2 msk baileys)

Rör ihop alla ingridienserna, (ej vispa) och häll i en smörad form.

175 grader i ca 20 minuterpå det nedersta gallret. Den ska va lite gungig i mitten när du tar ut den.

Pudra över lite florsocker då den svalnat! Servera med ex grädde/vaniljvisp/glass och frukt/bär.

PS: Glöm ej att vara med i tävlingen HÄR! 🙂

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Sara
    Posted at 18:16h, 22 januari Svara

    Vilket bra recept på att få lite annorlunda kladdkaka, det ska jag testa nån gång!! Du har en jättefin blogg!:)

  • Veronica o Isak
    Posted at 19:21h, 22 januari Svara

    Det låter riktigt gott, måste testas. Du är verkligen så duktig på allt där i köket. Ha nu en riktigt underbar resa!
    Kram

  • Jennie
    Posted at 19:51h, 22 januari Svara

    Vilken supersmarrig smaksättning! 🙂

  • Jessica H
    Posted at 20:40h, 22 januari Svara

    Oj vad härligt med lite barnfri semester. Passa på och njut nu 🙂 Ha en riktigt trevlig resa!

  • momma
    Posted at 20:54h, 22 januari Svara

    OJJ VA SMARRIG

  • Johanna
    Posted at 08:13h, 23 januari Svara

    Ooooh, me love daim och baileys, denna kaka ska jag baka i helgen 🙂 Hoppas ni får en underbar helg.

  • Nadja
    Posted at 08:58h, 23 januari Svara

    Mums va gott! Kan tänka mig att Baileys och Daim tillsammans med choklad blir ljuvlig upplevelse

  • Rebeccas.se
    Posted at 20:36h, 23 januari Svara

    Åh vad gott det låter!

Post A Comment