DinkelPizza alá Aubergine
- Favorit i repris blev det idag! Hembakad Dinkelpizza med Italiensk salami, feta ost & Friterad Aubergine.
DinkelPizza alá Aubergine
Deg:
- 3/4 av en jästbit (25 grams)
- 2½ dl vatten
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 5 dl Dinkelmjöl
- ca 2 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den smält. Tillsätt olja och salt. Tillsätt mjölet lite i taget tills du får en fin deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
(Valfri fyllning) Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.
(Räcker till 2 plåtar tunn pizza eller en av pannpizza typ)
Jag tycker att friterad aubergine är absolut det godaste att ha på pizzan, så den friterar jag i lite olja och kryddar med aromsalt & grillkrydda. Italiensk salami samt fetaost hör till det vi gillar. 🙂 Normalt brukar vi röra ihop en egen tomatsås till pizzan men idag använde jag Dolmio mascarpone som blev över från igår! Före servering strödde jag Italiensk krydda på toppen, istället för enbart oregano! Sen ska det ju såklart va massa ost på… 150 g riven i valfri smak!
Tips: Använd degkrokarna som hör till elvispen när du gör degen, går jättefort & enkelt att få en fin deg!