Mjuk & Knäckig Äppelkaka

Idag vaknade vi jätte tidigt så jag tänkte passa på att baka lite tills H:s födelsedag.. Fick bli Äppelkakan som Kryddburken (www.kryddburken.se) har receptet på i sin blogg! Har ju gjort denna kaka innan och kan säga den var gudomligt god!

MJUK & KNÄCKIG ÄPPELKAKA

sep-okt-08-235

Det här behöver du :
2-4 äpple (tycke efter smak)
Kanel + strösocker
150 gram smält smör el. margarin
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

(2 tsk bakpulver & 2 tsk Burnt orange and cinnamon sugar)

GÖR SÅHÄR :
Skala äpplerna. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medans du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! tillsätt mjölet + vaniljsockret (2 tsk bakpulver & 2 tsk Burnt orange and cinnamon sugar) ! Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

 

Blir supergod! Ända jag ändrat ifrån orginalreceptet är att jag tillsätter bakpulver samt Burnt orange and cinnamon sugar.

sep-okt-08-236

Servera med ex vaniljvisp eller lite glass!