Red Hot Chilli Chicken Lasagne

Red Hot Chilli Chicken Lasagne

Fick bli lite ändringar i menyn pga färskvarorna! Blev så inspirerad av alla goda kryddor så dagen rätt blir helt baserad på en av dem, nämligen Red Hot Chilli.

Dagens middagstips håller ett lågt GI, använde mig av aubergine som lasagneplattor samt 1 lager av Zetas Fullkornslasagne plattor. Samt chili som bränner fett. Går även bra att göra lasagnen vegetarisk och byta ut kycklingen mot Quorn i bitar.

“Lågt glykemiskt index (GI)”

Ett lågt GI är bra eftersom det gör att blodsockret hålls på en jämn nivå. Zetas fullkornslasagne  är rik på kostfibrer, 8 %. Fibrer är en typ av kolhydrater som kroppen inte kan förvandla till socker. Zetas lasagne har spänst och kompakt struktur efter tillagning. Strukturen och det höga fiberinnehållet gör att magen får arbeta mer och under längre tid. Kolhydraterna i pastan är långsamma. Energin fördelas i kroppen under långtid och ger bättre mättnadskänsla.

RED HOT CHILLI CHICKEN LASAGNE

mat-166

 

Det här behöver du:

  • 3 kycklingbröst fileér, skuren i bitar
  • 1 stor Aubergine
  • 4 plattor Zeta fullkornslasagne
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili, hackad i småbitar (Inte peta ögonen) 😉
  • 4-5 soltorkade tomater, skuret i strimlor
  • 120 g färska champinjoner, skuret i skivor
  • Red hot chilli krydda, spice-it-up krydda, salt & peppar

Béchamel sås:

  • 3 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 6.5 dl mjölk
  • ½ dl riven ost
  • salt & peppar

1½ dl riven ost till gratinering.

 

Skär Auberginen med osthyvel så det blir till plattor.

mat-152

  1. Stek kycklingen och krydda med Red hot chilli, spice-it-up samt salt & peppar. Lägg i champinjonerna, vitlöken, soltorkade tomaterna, chilin och stek tills champinjonerna är klara.
  2. Tillred Béchamelsåsen, smält smöret i en kastrull, häll i mjölet snabbt och rör ihop. Tillsätt mjölken och rör tills det tjocknar, sist i med osten tills den smält.
  3. Lägg först aubergine plattorna i en smord ugnsform, krydda lite ovanpå, lägg sen kycklingblandningen ovanpå, halva béchamelsåsen, Zeta lasagne plattorna samt ännu ett lager av auberigne plattor. Avsluta med resten av béchamelsåsen, Strö över den rivna osten.
  4. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

mat-1551 mat-156

mat-163

Servera med en grönsallad, gott & hälsosamt! 🙂

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments
  • Janet
    Posted at 21:10h, 12 november Svara

    Åh mums mums säger jag! Kan man hyra in dig som kock en fredagkväll? Vad har du för timtaxa? 😉

  • Sanna
    Posted at 15:07h, 13 november Svara

    Mmm, det här såg gott ut – måste testas!

  • Josse
    Posted at 22:01h, 13 november Svara

    Åh det verkar ju jättegott. Mer matigt också med ett lager med lasagneplattor än om man bara skulle använda squasch. Detta måste nog testas:)

Post A Comment