MakaroniPizza

Idag hade turen kommit till Makaronipizza. Det var första gången jag lagat den men defenitivt inte den sista! Så himla enkelt och snabblagat av varor man oftast har hemma i kylen! Receptet har jag hittat i Lindas Blogg! (Kryddburken). Men ändrat på lite små saker efter vad vi hade hemma.

 

MAKARONIPIZZA

  • 5 dl okokta makaroner
  • 1 dl Rivenost
  • 400 g salami
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • salt & peppar

Till Gratinering:

  • Skivad tomat
  • skivade färska champinjoner
  • 1 dl ost
  • 2 msk Oregano

Smörj in en långpanna med smör el. margarin. Födela de okokta makaronerna jämnt över plåten, strö över osten (1dl) samt strimlad salami jämnt över plåten. Vispa ihop äggen med mjölken i en bunke och salta & peppra, Häll försiktigt ut det över plåten. Gräddas i två steg. Först 220 grader i 15 minuter. Ta sen ut den och lägg på tomaterna, champinjonerna & osten (1 dl). Strö över Oreganon och grädda i ytterligare 15 minuter.

Serveras med tex Pizzasallad.

Vi har nästan alltid salami hemma ifrån Gøl (Tulip). Idag använde vi Italiensk salami. Så god!