Grahams/Dinkel Scones

Idag gjorde jag iordning Grahams/Dinkel Scones till eftermiddagsfikat igen, så gott att äta rykande färskt med marmelad, smör & Ost. Mumsit värre! Synd bara att man sitter ensam och äter 🙂 Roligare med sällskap vid fika bordet! 😉

Grahams/Dinkel Scones

  • 4 dl Grahamsmjöl            
  • 2 dl Dinkelmjöl
  • 2 dl Vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 msk margarin/smör
  • 4 dl Lättmjölk eller lättfil

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla mjölsorterna med bakpulver & salt i en skål. Finfördela smöret med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Dela degen i 4 delar och platta ut på bakplåtspapper med mjölad hand. Nagga kakorna med gaffel och skåra dem med en kniv. (Tips: som jag gjorde använd muffinsformar för att få många små scones.)

Grädda bröden tills de fått färg och är genomgräddade, ca 10-12 minuter. Låt svalna på galler.