Finska Julstjärnor

Igår kväll hade vi middagsgäster här hemma, väldigt trevligt sällskap dessutom! Lite snö hade singlat ner och tända ljus inne, myys! Det bjöds på lite småplock, Laxpaj med fetaost & sparris, Tacopaj och sallader. Till kaffet blev det julstjärnor & pepparkakor!

Laxpaj med fetaost & Sparris samt en Tacopaj (Recept kommer)

Fotograf Nora  hade kameran i högsta hugg…. 🙂 Jätteduktig tjej på att fota!

Finska julstjärnor är superenkla att göra, jag köper Findus frysta smördeg, delar en platta på mitten så man får en kvadrat, sen skär ett snitt in mot mitten från varje hörn och viker som en ”snurra”, en klick valfri sylt i mitten (enligt finsk tradition ska det vara plommonmarmelad) men vi använder blåbärssylten från Lidl. In i ugn 15-20 min på 200 grader! Pudra med florsocker när de svalnat.

Och såklart en god latte till… 😉 

Smördeg är så himmla användbart! Ska vidareutveckla den Finska julstjärnar nästa gång med lite päronmarmelad och mögelost! 😉

10 reaktioner på ”Finska Julstjärnor

  1. Älskar Finska julsnurror – Åååh vad gott! (är finsk) 🙂 och det är en klassisker till jul härhemma och så de kända finska lådorna till julbordet 😀

  2. Det var ricktigt smarriga bjudrätter där på bordet ,men när ni kommer över ti suomi så blir det morot och kålrotslåda till lutfisken å lax

Kommentera