Blåbärskaka – Segmjuk och drömgod!
Detta recept kommer från Blåbärskaka – Segmjuk och drömgod! | Fredriks Fika (allas.se)
Blåbärskaka, 8 bitar
150 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl blåbär, färska eller frysta
Till servering:
Råkram, recept: Råkräm
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform på ca 24 cm med bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör.
2. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i smeten. Bred ut smeten i formen.
4. Strö över blåbären över hela kakan.
5. Baka mitt i ugnen 40-50 minuter. Känn med en sticka att den inte kommer ur helt kladdig i mitten på kakan. Det är väldigt olika på ugnar.
6. Låt kakan vila 10 minuter i formen innan su stjälper upp den på ett fat.
7. Servera gärna med lite råkräm!