Nachotallrik deluxe

Fredagstacos är sen gammalt! Men här gillar vi nästan fredagsnachosen mer. Vi varierar den i oändlighet så det är svårt att tröttna. En bra bjudrätt till tjejkvällen då man kan variera den precis som man vill och kan enkelt anpassas efter olika matpreferenser 😀

 Duka upp en liten buffé och låt var och en plocka vad de tycker om!

 • 400 g köttfärs av valfri sort (Vi varvar med nötfärs, sojafärs och kycklingfärs, alternativt halloumi)
 • 1 påse taco kryddmix
 • Nachochips
 • Riven ost (Ha gärna olika alternativ)
 • Förslag på grönsaker att servera till:
 • Tomat, gurka, paprika, oliver, lök (rödlök, gullök, salladslök), majs, ananas, jalapeno, kidneybönor, koriander, persikor, salta jordnötter, avocadobitar, picklad rödlök, picklad rödkål, chilifrukt m.m
 • Förslag på såser, välj fritt:
 • Salsa, gräddfil, guacomale, smetana, smält ostsås
 • Guacomale– recept hittar du HÄR!
 • Gör såhär:
 • Stek färsen tills den får färg och krydda med tacokryddmix anpassad till köttsort/ vegetariskt. Sprid nachochips på en tallrik och sprid ut ost över. Värm en stund i micron, tills osten smälter. Strö sedan på kött och valfri garnering med grönsaker och sås. Servera direkt.