
Enkel Risgrynsgröt i ugn

RISGRYNSGRÖT I UGN!
Inget rörande och inget fastbränt. Lägg alla ingredienser i en form, ställ alarm på mobilen och glöm gröten tills den är klar. I Ekotipsets recept behöver gröten inte kokas på spisen innan alls och det här är blir den godaste tomtegröten ni någonsin ätit.
DU BEHÖVER: (för ca 6 pers, gör gärna dubbel sats!)
• Eko mjölk, 2 l
• Eko grötris 4 dl
• Eko smör, 3-4 msk
• Eko vaniljpulver, 1 tsk
• Eko ceylonkanel, 1 tsk (eller 2 kanelstänger)
• Salt, 1 tsk
• Ev. en mandel för ”mandeln i gröten”
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Häll alla ingredienser i en ugnsfast form, blanda och ställ in i mitten av ugnen
3. Vänta 1.5 timme och rör om. (Det tunna ”täcket” på toppen kan tas bort men är ej nödvändigt – det är gott.)
4. Klart!

