Pastasallad med tonfisk, soltorkad tomat och fetaost

Recept till ca 6 portioner.

Ingredienser:

400 g pasta av valfri sort

150 g strimlade soltorkade tomater

1/2 röd lök

ca 10 cm gurka

1 röd paprika

150 g isbergssallad

(slängde även i bitar av vattenmelon, ca 2 dl)

2 burkar tonfisk i olja à 95 g

1,5 dl majonäs

1,5 dl gräddfil

0. 5 dl sweetchilisås

0.5 burk fetaost i olja

salt, peppar och chiliflakes

Gör såhär:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, al dente. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
  2. Finhacka rödlök, tärna paprikan, vattenmelonen, gurkan, strimla isbergssalladen och soltorkade tomater. Blanda ner tonfisken, pastan och fetaosten. Rör ihop dem med salladen.
  3. Blanda ihop sweetchilisås, majonnäs och gräddfil. Krydda och rör ner i pastasalladen.
  4. Servera med lite baguette.