
Pastasallad med tonfisk, soltorkad tomat och fetaost

Recept till ca 6 portioner.
Ingredienser:
400 g pasta av valfri sort
150 g strimlade soltorkade tomater
1/2 röd lök
ca 10 cm gurka
1 röd paprika
150 g isbergssallad
(slängde även i bitar av vattenmelon, ca 2 dl)
2 burkar tonfisk i olja à 95 g
1,5 dl majonäs
1,5 dl gräddfil
0. 5 dl sweetchilisås
0.5 burk fetaost i olja
salt, peppar och chiliflakes
Gör såhär:
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, al dente. Skölj i kallt vatten och låt svalna.
- Finhacka rödlök, tärna paprikan, vattenmelonen, gurkan, strimla isbergssalladen och soltorkade tomater. Blanda ner tonfisken, pastan och fetaosten. Rör ihop dem med salladen.
- Blanda ihop sweetchilisås, majonnäs och gräddfil. Krydda och rör ner i pastasalladen.
- Servera med lite baguette.