Smörgåstårta med skinka (utan leverpastej)
Det visade sig vara svårt att hitta ett gott recept på smörgåstårta med skinka men utan leverpastej. Det resulterade i denna otroligt goda fyllning! Enkelt med samma fyllning i alla 3 lager!
Skinksmörgåstårta utan leverpastej
- 1 förpackning formfranska (jättefranska)
- 250 g finhackad rökt skinka
- 4 finhackade hårdkokta ägg
- 2 dl finhackad purjolök
- 1 finhackad rödlök
- 2 dl chilisås (Heinz)
- 2 dl majonnäs
- 2.5 dl crème fraiche
- 300 g Philadelphiaost
- Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser till röran. Skär bort kanterna på brödet och placera ut 6 st bröd i en rektangel. Fyllningen räcker till 3 lager. Avsluta med ett lager bröd. (Jag brukar plasta in tårtan under natten och dekorera dag 2 så smakerna sätter sig).
- 200 g Philadelphiaost
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
Rör ihop och spackla tårtan med.
Förslag på dekoration:
- Serranoskinka
- Rökt skinka
- Salami
- mozzarellabollar
- oliver
- Färsk basilika
- Passionsfrukt
- Physalis
- Manchego-ost
- Brieost
- Körsbärstomater
- Gurka
- Salladsblad
- Ärtskott
- Kapris
- mandariner
- krossade ostbågar
- ost
- kokta ägg
- räkor
- vindruvor
- apelsinskivor osv…