Smörgåstårta med skinka (utan leverpastej)

Smörgåstårta med skinka (utan leverpastej)

Det visade sig vara svårt att hitta ett gott recept på smörgåstårta med skinka men utan leverpastej. Det resulterade i denna otroligt goda fyllning! Enkelt med samma fyllning i alla 3 lager!

Skinksmörgåstårta utan leverpastej 

  • 1 förpackning formfranska (jättefranska)
  • 250 g finhackad rökt skinka
  • 4 finhackade hårdkokta ägg
  • 2 dl finhackad purjolök 
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl chilisås (Heinz)
  • 2 dl majonnäs
  • 2.5 dl crème fraiche
  • 300 g Philadelphiaost
  • Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser till röran. Skär bort kanterna på brödet och placera ut 6 st bröd i en rektangel. Fyllningen räcker till 3 lager. Avsluta med ett lager bröd. (Jag brukar plasta in tårtan under natten och dekorera dag 2 så smakerna sätter sig).

  • 200 g Philadelphiaost
  • 1 dl majonnäs 
  • 2 dl crème fraiche 

Rör ihop och spackla tårtan med.

Förslag på dekoration:

  • Serranoskinka
  • Rökt skinka
  • Salami
  • mozzarellabollar
  • oliver
  • Färsk basilika
  • Passionsfrukt
  • Physalis
  • Manchego-ost
  • Brieost
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Salladsblad
  • Ärtskott
  • Kapris
  • mandariner
  • krossade ostbågar
  • ost
  • kokta ägg
  • räkor
  • vindruvor
  • apelsinskivor osv…

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment