Philips Hue, belysning för smarta hem

För några veckor sedan fick vi hem ett paket från Philip Hue för att testa smart belysning, detta är ett pressutskick och inget betalt samarbete. Belysningen går att kontrollera från din telefon eller en fjärrkontroll. Vi kopplade vår till Google nest hub. Philip Hue finns i olika varianter och vi har fått testa Startkit E27 som innehåller en brygga, tre stycken E27 Vintage-lampor samt en Go bärbar lampa.
Jag var inte så sugen på att koppla in detta då det kändes så komplicerat men Anton fixade installationen på bara några minuter. Otroligt smidigt då man kunde namnge de olika lamporna och styra när de ska tändas och till vilken ljusstyrka och färg men enbart rösten. Nu kan vi inte förstå varför vi inte alltid haft detta i hemmet!

         Vi kopplade Philips Hue till vår Google nest hub. Philips Hue är kompatibel med flera andra produkter för smarta hem.

       

Vad vi verkligen älskar med Philip Hue

  • Du kan dimma lampor och ändra färg på lampor efter humör och inredning.

  • Du kan tända lampor med rösten, toppen i vårt gym då lampknappen är längst in och man annars måste famla runt i mörkret ett tag.

  • Att det var så enkelt att installera.

  • Att det fanns en timerfunktion. Med timer kan man ställa in att till exempel kl 06.00 ska lamporna vid barnens sängar tändas, perfekt Wake up light!

  • Att man kan bygga ut hela hemmet med lampor i samma serie.
  • Lamporna kan styras via mobilapp vilket kan hålla inbrottstjuvar borta då man kan välja vilka som ska vara på. 

 Till detta paket fick vi även testa en bärbar lampa ”Go”. Det är en trådlös lampa du kan placera var du önskar och som du kan kopplar in i       samma system och kan byta färg/dimma efter egna önskemål. ÄLSKAR denna lampa!!! När Anton är på jobbet kan lampan plötsligt ändra   färg, när den skiftar över till rött betyder det ”Älskar dig” :D. (Anton kan styra hemmets lampor från sin mobil).

 Vi är jättenöjda med produkten och kommer utöka med fler lampor i alla rum!

        Vi gillade att dessa lampor hade ett lite ”Vintage” utseende som passade i i vårt hem. Ljusstyrkan styrs efter humör och önskemål.