Het och kryddig Kikärtgryta med spenat och kokosmjölk

Het och kryddig Kikärtgryta med spenat och kokosmjölk

KIKÄRTSGRYTA

Ca 6 portioner

2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gullök
1 krm cayennepeppar
1 krm stark paprikakrydda
Chiliflakes enligt eget önskemål
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
2 burkar kokosmjölk (eller 1 burk kokosmjölk och 3 dl grädde för krämigare konsistens)
1 burk krossade tomater
2 burkar kikärtor, avsköljda
1 (mindre)påse färsk spenat
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Fräs pressad lök, vitlök och alla kryddorna i olja i en stekpanna. 

2. Tillsätt kokosmjölken, (och grädden), krossad tomat och kikärtorna. Låt allt puttra i ca 10 min.

3. Tillsätt spenaten och låt puttra tills spenaten mjuknat.

4. Salta och peppra. Tillsätt mer kryddor om du vill ha grytan kryddstark. Servera gärna med ris, naanbröd och en klick smetana.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment