Het och kryddig Kikärtgryta med spenat och kokosmjölk

KIKÄRTSGRYTA

Ca 6 portioner

2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad gullök
1 krm cayennepeppar
1 krm stark paprikakrydda
Chiliflakes enligt eget önskemål
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
2 burkar kokosmjölk (eller 1 burk kokosmjölk och 3 dl grädde för krämigare konsistens)
1 burk krossade tomater
2 burkar kikärtor, avsköljda
1 (mindre)påse färsk spenat
salt och peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Fräs pressad lök, vitlök och alla kryddorna i olja i en stekpanna. 

2. Tillsätt kokosmjölken, (och grädden), krossad tomat och kikärtorna. Låt allt puttra i ca 10 min.

3. Tillsätt spenaten och låt puttra tills spenaten mjuknat.

4. Salta och peppra. Tillsätt mer kryddor om du vill ha grytan kryddstark. Servera gärna med ris, naanbröd och en klick smetana.