
27 okt Krämig Kycklingkebab med vit kebabsås, sallad och Pommes
Denna rätt går oerhört snabbt att fixa och något som barnen älskar! Om man vill spara tid kan man köpa färdig kebabsås.
Det här behöver du:
- 500 g fryst kycklingkebab (Ex Eldorado)
- 5 dl grädde (Valfri)
- 2 dl creme fraiche
- Salt, peppar, paprikapulver & Chiliflakes
Stek på kebaben så att den blir lite krispig. Häll över grädde samt Crème fraiche och krydda. Låt koka ihop ca 5 min.
Vitlökssås till kebab
- 3 dl turkisk yoghurt
- 3 msk majonnäs
- 1 nypa socker
- 1 vitlöksklyfta (pressad)
- Svartpeppar och Salt
- mynta (Färsk eller torr)
- Fanta
- Blanda ihop turkisk yoghurt och majonnäs.
- Pressa en vitlöksklyfta och rör ihop.
- Smaka av med socker, svartpeppar och salt, blanda i lite Fanta till önskvärd konsistens.
- Låt kebabsåsen stå kallt i kylen innan servering.
Servera med ex ris/ pommes-fritt och en sallad.
No Comments