Hemgjorda köttbullar

Ca 4 port

  • ca 600 g köttfärs
  • 3/4 dl ströbröd
  • 3/4 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök
  • salt & peppar
  • socker
  • smör – att steka i

Till såsen:

  • steksky
  • 4 dl grädde
  • 1 msk svartvinbärsgelé
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • lite vatten + mjöl (att reda med)
  • salt & peppar

Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta, sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet. Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter smak. Forma små bollar och stek.

Lägg köttbullarna åt sidan och vispa ur pannan med lite grädde. Häll över i kastrull och tillsätt de andra ingredienserna till såsen. Red av till önskad konsistens. Smaka ev av med mer salt & peppar.



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *