
Hemgjorda köttbullar
Ca 4 port
- ca 600 g köttfärs
- 3/4 dl ströbröd
- 3/4 dl grädde
- 1 ägg
- 1 liten gul lök
- salt & peppar
- socker
- smör – att steka i
Till såsen:
- steksky
- 4 dl grädde
- 1 msk svartvinbärsgelé
- 1 köttbuljongtärning
- 1 tsk soja
- lite vatten + mjöl (att reda med)
- salt & peppar
Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. hacka under tiden löken och stek den i lite smör. Salta, sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen och kör runt med stavmixer till en jämn smet. Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter smak. Forma små bollar och stek.
Lägg köttbullarna åt sidan och vispa ur pannan med lite grädde. Häll över i kastrull och tillsätt de andra ingredienserna till såsen. Red av till önskad konsistens. Smaka ev av med mer salt & peppar.