Saknas inspiration till att testa nya maträtter?

Saknas inspiration till att testa nya maträtter?

I betalt samarbete med rabble.se
Visst kan det vara svårt att komma på veckomenyer vecka efter vecka? Jag tycker ett bra sätt är att hämta inspiration ifrån olika länder man besöker där framförallt barnen ges möjlighet att vidga sina vyer och smaklökar! Jag har turen att ha små gourméer till barn som tycker det är spännande att resa och upptäcka alla smaker världen har att erbjuda! Sen finns det naturligtvis små matvägrare som gärna svälter sig än att stoppa något okänt i munnen! 😀
Resan vi gjorde i somras när vi flög till Pisa och sen bilade runt i Toscana var främst en upptäcks resa för smaklökarna. Vi satsade på att testa så mycket som möjligt samt även ge barnen möjligheten att upptäcka vad italiensk matkultur har att erbjuda.
I vardagen kan det däremot vara svårare att vara kreativ och komma med nya spännande smaker, som gärna ska gå snabbt att fixa också! Vi har några recept som snurrar om och om, tex spagetti och köttfärssås, Köttbullar / Pannbiffar med svampsås, lasagne i alla former, Flygande Jakob .
Det är dock svårt att hitta nya favoriter om man aldrig testar något nytt! Eller kanske främst testar ge barnen något nytt! Ibland lyckas man introducera något som plötsligt blir en ny storfavorit, som tex Bouillabaisse som båda barnen gillade jättemycket!
Har ni några nyfunna favoriter eller något recept som snurrar vecka efter vecka hos er?
Det finns dock sätt att testa på nya saker och få inspiration direkt hem till dörren!  Rabble, en tjänst på nätet som hjälper dig spara pengar genom att de har samlat massor av rabattkoder och kampanjer på deras webbsida samt i deras app. Med deras tjänst kan man shoppa smartare och billigare. Just nu har Rabble  bla ett exklusivt erbjudande med Rabbles kampanj på Linas matkasse där man får ett “prova på pris” & 100 kr rabatt på valfri matkasse. Det är ingen bindningstid och man kan välja mellan 11 olika matkassar eller kombinera ens egna. Själv är jag sugen att testa Linas barnkasse! I Barnkassen hittar man en variation av kött, fisk eller fågel och charkuterier som till exempel korv eller skinka. Var tredje Barnkasse 5 dagar innehåller en vegetarisk rätt, exempelvis pizza, pasta eller soppa med tillbehör. Maten ska vara extra lättlagad. Därför väljer de ibland färdiga såser medan man själv får göra hemgjorda fiskpinnar eller köttbullar. På så sätt skapas en balans mellan både vällagat och snabbt och enkelt. SMART!
Inägg i samarbete med Rabble.
nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment