Pasta Bolognese


500 g nötfärs
100 g champinjoner
2 msk smör till stekning
1 gul lök, finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
(2 dl riven morot)
½ dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
2-3 msk pasta krydda (Santa Maria)
2 msk kalvfond
500 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
Salt
Nymald svartpeppar

4 portioner nykokt pasta
2 dl riven parmesanost

1. Skiva champinjonerna och stek nötfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt champinjonerna och fräs några minuter till.
2. Häll i lök, vitlök  (morötter) och fräs ett par minuter. Tillsätt och blanda i tomatpuré, timjan och pastakrydda. Häll i krossade tomater, kalvfond och vispgrädde, låt koka ihop i cirka 20 minuter under lock på svag värme. Rör om då och då.
3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
4. Smaka av köttfärsragun med salt och svartpeppar, servera tillsammans med pasta.  Strö över lite parmesanost!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *