Kärleksmums 

Kärleksmums 

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

 • 225 g smör
 • 2 dl mjölk
 • 5 ägg
 • 4 1/2 dl strösocker
 • 1 1/2 msk vaniljsocker
 • 1 1/4 dl kakao
 • 3 tsk bakpulver
 • 6 dl vetemjöl

Glasyr:

 • 75 g smör
 • 3/4 dl starkt kaffe
 • 1/2 dl kakao
 • 1 1/2 msk vaniljsocker
 • 5 dl florsocker

Garnering:

 • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en långpanna (ca 30×40 cm) eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna (eller strössel).

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment