Kycklinglasagne med babyspenat

Det här behöver du:

 • 1 paket färska lasagneplattor
 • 400 g färsk spenat
 • olivolja
OSTSÅS:
 • 4 msk smör
 • 5 msk vetemjöl
 • 1 liter mjölk, 3 %
 • 200 g riven västerbottensost
 • salt och nymalen vitpeppar
KYCKLINGFÄRSSÅS:
 • 500 g kycklingfärs
 • finhackad gul lök
 • rivna vitlöksklyftor
 • 2 msk olivolja
 • 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
 • 3 msk tomatpuré
 • 1 burk körsbärstomater (400 g)
 • 1 dl vitt matlagningsvin

Gör så här: Ugn 200 grader.

 

Ostsås:

Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingfärssås:

Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.

Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.

Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.