
16 jan Krämig Laxpasta
Ingredienser
- 400 g lax
- 1 purjolök
- 1 fänkålshuvud
- 1 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 dl hackad färsk dill
- 1 citron
- olivolja
- salt och nymald svartpeppar
Så här gör du
- Skär laxen i stora tärningar.
- Skölj och strimla purjolök och fänkål. Fräs i olja i en panna och tillsätt vinet. Låt koka in i lök och fänkål.
- Häll på grädde och crème fraiche. Lägg i laxbitar och dill. Låt småputtra under lock ca 5 minuter tills laxen är genomkokt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll av pastan och blanda med laxsåsen i pannan. smaka av med salt och peppar. Servera med en citronklyfta.
No Comments