Bila i Toscana

Vi hade en underbar resa i Toscana! Vi bokade flyg Skavsta-Pisa med Ryan air, hyrde en bil för dagarna vi var där från en firma nära flygfältet samt hyrde ett mysigt boende uppe i bergen (med pool) allt för 12 000 kr för 4 personer. (FYND, något av min hobby att klippa ihop billiga paketresor). Bilfirman däremot tog 15 000 kr i deposition när man hämtade ut bilen, vilket ledde till att några som tog sällskap med oss från flyget fick stå över bilhyrning då de inte kunde avvara summan som låstes på kontot!

Det var enklare än man kan tro att bila runt i Toscana, dock blev det riktiga nagelbitare då man kom upp i bergen på de riktigt smala vägarna men klippan på ena sidan och berget på andra! Man ska även se upp så man inte råkar köra in i ”ZTL” zoner som kan komma att kosta i efterhand! (Dessa är skyltade vid infarterna).

På de stora vägarna är det vägtull som man kan betala med kort (el helst kontant).

Vi bodde på ett ställe som hette Gli Orzali , där barnen snabbt skaffade sig vänner. Bla ägaren Sabrinas dotter som blev ett bra leksällskap på kvällarna! Vi bodde i en gammal byggnad från 1600 talet som var lantligt renoverad. En bit längre ner (ca 500 m) låg hotellets restaurang.

 

 

Det fanns en liten supermarket nere i Firenzuola där vi bodde. Dit åkte vi nästan dagligen för att köpa mat, goda skinkor, vin och ostar!

Vår favoritrestaurang hittade vi i San Pellegrino. Mysig atmosfär, trevlig personal och god mat!

 

Vi åkte in till Florens och gick runt och tittade på lite sevärdheter. Dock valde vi den varmaste dagen så blev lite fika pauser här och där! (Här var det svårt att hitta parkeringar, många ZTL zoner så det slutade med att vi parkerade vid ett stort sjukhus och gick in till centrum, ca 3 km)

På hemvägen passade vi på att gå på Barberino Design outlet, stort var det men har ni varit på Barkarby Outlet i Stockholm så vet ni hur det är! 😀 Såg nästan likadant ut!

Bästa maten åt vi under den dagen vi besökte Bologna! Här var maten toppen!!! Mysig stämning på torget och mycket liv och rörelse!

              

En riktigt härlig semester med familjen helt enkelt! 😊