Bouillabaisse med aioli

  • 300 g torsk- och laxtärningar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 500 g små delikatesspotatisar
  • 2 msk olja
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk timjan
  • 170 g kräftstjärtar i lake
  • 2½dl grädde
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

  1. Tina torsk- och laxtärningarna.
  2. Skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och tärna potatisen.
  3. Fräs löken, vitlöken och fänkålen i en stor gryta i hälften av oljan, strö på saffranet. Tillsätt potatisen och tomatpurén och fräs ca 3 min. Tillsätt buljongen och hälften av timjanen. Låt småputtra ca 15 (Tills potatisen mjuknat)
  4. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Tillsätt fisken i grytan och låt stå på svag värme ca 5 min. Hacka dillen och rör ner den och kräftstjärtarna.
  5. Servera direkt med en klick aioli och baguette.