
Bouillabaisse med aioli
- 300 g torsk- och laxtärningar
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 fänkål
- 500 g små delikatesspotatisar
- 2 msk olja
- 1/2 g saffran
- 2 msk tomatpuré
- 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 tsk timjan
- 170 g kräftstjärtar i lake
- 2½dl grädde
- salt och peppar
- 2 msk hackad dill
Gör så här
- Tina torsk- och laxtärningarna.
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och tärna potatisen.
- Fräs löken, vitlöken och fänkålen i en stor gryta i hälften av oljan, strö på saffranet. Tillsätt potatisen och tomatpurén och fräs ca 3 min. Tillsätt buljongen och hälften av timjanen. Låt småputtra ca 15 (Tills potatisen mjuknat)
- Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Låt kräftstjärtarna rinna av. Tillsätt fisken i grytan och låt stå på svag värme ca 5 min. Hacka dillen och rör ner den och kräftstjärtarna.
- Servera direkt med en klick aioli och baguette.