
Lammfärsbiffar med chili, vitlök och fetaost
Lammfärsbiffar med chili och fetaost
500 g lammfärs
1 liten gul lök
1 solo vitlök
1 ägg
1/2 dl mjölk (funkar med grädde också)
1/2 dl ströbröd
2 färska chili
1/2 pkt fetaost
3 msk färsk hackad mynta
salt och peppar
Börja med att blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt stå tills det blir en fast gröt. Riv löken på ett rivjärn och lägg i en skål tillsammans med röran ,pressa i vitlöken, i med färsen och ett ägg. Blanda väl för hand, hacka chilin, smula fetaosten och lägg i skålen. Blanda lite försiktigt med färsen och krydda med mynta, salt och peppar. Dela blandningen i lika delar, rulla delarna till bollar och platta till i handflatan till önskad storlek. Strö över lite ströbröd runtom och stek i smör 3-4 minuter på varje sida.
Att ha en snygg hjälpreda i köket är inte alls så tokigt 😉