Kaptenen fixar: Baconrullad kyckling och hasselbackspotatis med tzatziki
I helgen var svärmor och svåger över på middag, kaptenen fick i uppdrag att göra maten vilket han klarade galant! Supergott! 🙂
Baconrullad Kyckling
- ½ dl Olivolja
- 1 tsk soja
- 2 tsk honung
- 2 tsk senap
- kycklingfileer
- bacon
Blanda ihop marinaden och låt kycklingen ligga i den i en plastpåse några timmar. Rullar 2 bacon runt varje kyckling och stek i smör. Lägg över på en ugnsplåt och låt stå i ugn 225 grader ca 20 min.
HASSELBACKSPOTATIS
- 8 Jämnstora Potatisar
- 4 msk smör
- salt & potatiskrydda
- ½ dl ströbröd
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, salta & krydda potatisen, klicka på lite smör på varje. Ställ i ugnen ca 25 minuter.
Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Tzatziki
- 2½ dl turkiskyoghurt
- ½ gurka
- 1 pressad vitlöksklyfta
- salt & peppar
Riv gurkan grovt på ett rivjärn och pressa ur saften. Blanda alla ingridienser i en skål och låt stå kallt minst 1 timme innan servering!


