Roy Fares Strawberry Cheesecake

Roy Fares Strawberry Cheesecake

Denna cheesecake var verkligen god, speciellt dagen efter den var gjort! Baka och njut!!!

image

Pajbotten:

  • 200 g digestivekex (14)
  • 28 g strösocker (2 msk)
  • 100 g smör

Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt sockret och mixa ihop. Smält smöret och tillsätt det. Blanda ordentligt och fördela sedan blandningen jämnt på botten av en springform, 22 cm i diameter. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecakefyllning:

  • 900 g färskost (cream cheese)
  • 255 g strösocker (3 dl)
  • ½ vaniljstång
  • 30 g vetemjöl (½ dl)
  • 250 g gräddfil (2 ½ dl)
  • 165 g ägg (3 ägg) 30 g äggula (2)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och blanda ner dem i bunken tillsammans med mjölet. Vispa i 3–4 minuter och vänd sedan ner gräddfilen med en slickepott. Vänd därefter ner 1 ägg i taget samt äggulan och blanda noga.Häll smeten i formen och grädda cheesecaken mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 110 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 50 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 30 minuter. Låt svalna. Låt cheesecaken stå i kylen minst 6 timmar, gärna över natten, så att den stelnar ordentligt.

image

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment