Mat som afrodisiakum

Gillar du passionsfrukt, jordgubbar, mörk choklad, ostron? Har funderat en del kring mat och dess påverkan på våra liv, vilken mat höjer vilka sinnesstämmningar samt vilken mat som verkligen tynger ner och gör att man lämnas med ett stort obehag efter! Hittade en väldigt spännande infograf som sidan Sinful (som för övrigt är en webbshop som är Skandinaviens största säljare av sexleksaker) hade gjort med lite tips på vilket livsmedel som kan användas som afrodisiakum. Någonstans vet vi alla vad vi tex plockar fram om vi ska ha en liten picknick med en dejt… Chokladdoppade jordgubbar, champagne etc… 😉 Har ni fler tips på livsmedel som ni anser vara en lusthöjare? Lite recept att dela med er av kanske? 🙂

Mat Infographic Sverige

image

Chokladdoppade jordgubbar

  • 1 liter jordgubbar
  • 150 g mörk choklad
  • olja

Gör så här

  • Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Droppa i aningen olja. Sätt tandpetare i gubbarna och doppa ner dem en bit i chokladen. Lägg dem att stelna på ett fat.