Lyxig fredag…

Ibland har man inte lust med något avancerat en fredagkväll efter en slitsam arbetsvecka, en enkel toast skagen och ett glas bubbel funkar alldeles utmärkt!

image

Skagenröra

 

  • 500 g räkor med skal
  • ca 1 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • lite pressad citron
  • 50-100 g sik- eller löjrom
  • ca 1 msk ytterst finhackad rödlök

 

  1. Tina, skala och hacka räkorna smått – men spara 4-8 räkor till garnering.
  2. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  3. Fördela Skagenröran på brödskivor stekta i lite smör. Lägg en eller två räkor och ev en sked rom på varje skiva, plus lite hackad rödlök bredvid.

 

 

image

Passade väldigt bra att det stod ett bud från Philadelphia och väntade utanför dörren just denna fredag, deras nyhet cremoso! En ost som är hårdare runt kanten och med en mjuk vispad kärna… Mums!

image

Den här tjejen föredrar dock en Pizza Margherita istället för sån lyxmat! 😉

image