Bränna fett & Underbehandlad Hypotyreos

Bränna fett & Underbehandlad Hypotyreos

Att tycka om mat och matlagning är inte bara bra, man måste liksom träna och bli av med det också… att dessutom lida av en sjukdom som gör att förbränningen går ännu slöare gör inte saken bättre! Hade bestämt mig att ta tag i detta på allvar efter en hjärnröntgen jag fick göra förra året för att utesluta en tumör eller annat allvarligt fel, ni vet de där tankarna som kan komma då? Miljarders med blodprov och tester…  Ska min värld sluta här?! ska mina barn växa upp utan sin mamma? Borde jag börja städa upp lite här hemma så ingen annan behöver ta tag i allt? Vad är det som händer?!  Men nä det hela landade i att det var en av symptomen på en mycket dåligt fungerande sköldkörtel trots min medicin (levaxin) mot hypotyreos, trots att värden som mitt blod visade var tipp topp så var inte fallet detsamma på cellnivå och hjärnan gick på sparlåga, ja hela kroppen. Så med mycket envishet, självstudier och tack och lov en läkare som är villig att hjälpa mig har jag nu fått Liothyronin utskrivet för några månader sen och ungefär där hittade livet och min energi tillbaka med 120 % och alla skrämmande symptom har långsamt försvunnit!  Denna upplevelse och nya energi resulterade även i att jag plötsligt står med ett gymkort! Stackars misshandlade kropp, dax att du får lite kärlek!

image

Första dagen stod jag där på gymmet som en köttbit mitt bland hyenorna och lite besvärat drog i tröjan, eeehhh för visst sitter den lite väl tight? Och jo de kollar och tror säkert hon där kommit helt fel!!! Men vet ni, jag är över det, ingen kollar för jag har kommit precis till rätt ställe!

Dans, speciellt Sha´Bam är den jag längtar till! Längtar att vara på gymmet vid kl 10 imorgon bitti för dubbla pass! Längtar att släppa alla hämningar och dansa så svetten rinner…. Och tack och lov finns det barnrum där tjejerna trivs alldeles utmärkt!

Så detta är vad jag har att jobba med, och förhoppningsvis forma med hjälp av  mycket träning, bra och hälsosam mat och väldigt mycket nöje på gymmet!

image

dance

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
 • Malin
  Posted at 22:22h, 30 januari Svara

  Hejsan! har också problem med min sköldkörtel och äter för tillfället thyroxin, men har en del halvkonstiga symtom. Har inte läst din blogg inanna så du har kanske skrivit om dina symtom tidigare, men vilka var de?

  Skönt om det vänt för dig! önskar dej lycka till med tränignen! 🙂

  • Kardemumma Gumman
   Posted at 22:53h, 30 januari Svara

   Hejsan och välkommen! 🙂 Har inte skrivit om det förr men frusen, mycket yrsel, domningar och känselbortfall, svårighet att gå ner i vikt trots bra kost, torr hy, håravfall, orkeslöshet.. you name it! Hoppas du får hjälp!!

   • Malin
    Posted at 22:56h, 30 januari Svara

    intressant, yrsel är nämligen något som jag irriterat mig på en länge tid nu.Har främst skyllt det på mitt låga blodtryck men kanske det beror på något helt annat. Hur kom det fram sen då? om blodproven såg bra ut? (förlåt om jag frågar för mycket, bara att säga sen om du int vill skiriva om det! 🙂 )

    • Kardemumma Gumman
     Posted at 23:21h, 30 januari Svara

     Vi visste inte eftersom det är väldigt svårt att testa! Men ibland kan kroppen inte omvandla T4 (levaxin) till T3 (Liothyronin) så då behövs det tillföras direkt! Jag trodde det kunde va så och min doktor var villig testa eftesom inget annat hjälpte! Och tydligen var det så!

Post A Comment