Kalas helg!

Vilken helg, min ”Frau” Minna hade 40-års kalas med massa släkt och vänner, smarrig buffé med allt möjligt gott och en god tårta som hennes konditordotter hade bakat! Tack alla för en kanonfest!!!

image

Inledde kalashelgen med stil, Nicolas Feuillatte (nr 7592, 299 kr) , denna kan ev vara med och slåss om att drickas på nyårsafton om jag inte slår till med en Moët & Chandon Rosè Imperial.

image

Duktiga Alexandra hade gjort en döskalletårta till mamma, jättegod!

image

image

Njöt av maten gjorde vi! 😉

image

Det bjöds på väldigt många rätter, en godare än en annan, denna Dubbelmarinerade fläskfilé hade Minna gjort, gick åt som smör på heta stenar!

Dubbelmarinerad Fläskfilé

dubbelmarinerad

Ingredienser

8-10 BUFFÉPORTIONER

  • 1,2 kg fläskfilé

MARINAD 1

MARINAD 2

Så här gör du

Vispa ihop ingredienserna till marinad 1. Lägg ner köttet och låt marinera ett par timmar, helst över natten. Tag upp och torka av köttet. Sätt ugnen på 175°. Bryn köttet i olivolja och lägg sedan över filén i en ugnsfast form. Stek klart i mitten av ugnen ca 20 minuter tills köttet har en innertemperatur på 70°. Rör ihop ingredienserna till marinad 2. Lägg ner det varma köttet i marinaden och låt stå minst 2 timmar i kylskåp (gärna längre). Vänd gärna köttet i marinaden en eller ett par gånger. Skiva upp köttet i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Ringla marinaden över köttet. Smaka av med salt, peppar och olivolja. Tips 1! Det är enkelt och smart att marinera genom att lägga köttet och marinaden i dubbla plastpåsar. Marinaden fördelar sig väl över köttet. Tips 2! Det går lika bra att grilla köttet innan du marinerar det för andra gången!

 

dubbelmarinerad_flaskfilé_li.jpg_WebImage

En av presenterna Minna fick av mig och Marie var denna, Barolo, ett vin hon förälskade sig i när vi var nere i Kosta Boda!

image

Samtidigt som helgen bjöd på fest, bjöd den även på avskedsfest för Marie som slutar jobba hos oss och drar utomlands. Många tårar blev det men hon kommer ju ha det riktigt grymt på varma stränder framöver, och sen har jag ju en anledning att åka ner till Thailand och hälsa på snart! 😉

Vi svängde ihop en ananaspaj till avskedsfikat….

image

Ananaspaj

Det här behöver du: Pajdeg

  • 3 dl mjöl
  • 1/2 dl socker
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 burk  creme fraiche
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 medelstor burk Ananas i bitar (eller krossade)

GÖR SÅ HÄR :

Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en ugnsfast form. Ställ in formen i kylen 30 min. Förgrädda eventuellt pajen en stund i 200 grader. Vispa sedan ihop ägget, sockret, matkvargen & vaniljsocker. Häll den avrunna ananasen över pajen och sedan äggsmeten över . Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills smeten stelnat och fått lite färg.