Årets Coolaste Julklapp

Ni som läst Metro idag eller lyssnat på radion kanske hörde att ”träningsarmbanden” är utsedd till årets julklapp, jag råkar ha skaffat ett sånt som är tänkt som julklapp. Lite sugen är jag allt att själv ha ett nu när man börjar höra om det överallt….

”Fitbit Flex är ett armband som håller koll på dina steg, kalorier, distans och sömn och automatiskt synkar med din dator och smartphone. Se de fem lamporna tändas en efter en under dagen för att slutligen skina tillsammans när du klarat ditt dagsmål!”.

Jag är ju en tävlingsmännsika så detta vore något för mig! Du kan bla hitta den modell jag valde hos Coolstuff, den hade även väldigt bra pris där (789 kr) modellen heter Fitbit Flex.

fitbit

Fitbit Flex är som en pytteliten personlig tränare du sätter på handleden. Där kan den sitta precis hela tiden och mäta hur många steg du tar, hur långt du rör dig, hur många kalorier du bränner, antal aktiva minuter, antal sömntimmar och till och med kvaliteten på dessa. All den här datan synkas automatiskt till ditt konto på Fitbit.com eller gratisappen Fitbit i din smartphone och blir till vacker, motiverande statistik.

På armbandet finns fem stycken LED-lampor så att du under hela dagen har full koll på hur du ligger till: en lampa representerar 20 % av dagsmålet du själv har satt upp. På väg hem från jobbet med fyra lampor tända? Skippa bussen, ta en promenad hem och känn endorfinerna när den femte lampan tänds.

Fitbit Flex är utformad för att kunna användas dygnet runt. Du kan till exempel ha den som väckarklocka; den vibrerar då på din handled så att en eventuell sängpartner inte vaknar. Den är till och med vattentät så att du kan duscha (eller simma) med den. Det har aldrig varit lättare att förändra din livsstil än nu!

Någon som testat ett sånt armband? Och vad tror ni om den som årets julklapp?!  🙂