09 jul Torskpaket i ugn med potatis, lök & tomater
Kolonilotten ger avkastning som hamnar på våra fat! Både gott, ekologiskt och väldigt roligt! 🙂 Dessa paket ÄLSKADE båda barnen så de lär bli fler…
Det här behöver du:
- 600 g torskfilé
- 10 st kokta potatisar
- 4 msk hackad dill
- 2 msk hackad persilja
- 2 st tomater
- 1 st purjolök, skivad (eller annan lök)
- 80 g smör
- 1 st citron
- salt
- Svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ut ett ark aluminiumfolie på en bakplåt eller i en form.
- Skala och skiva den kokta potatisen och fördela på aluminiumfolien. Skiva tomaterna och citronerna och strimla purjolöken.
- Lägg torsken på potatisen och tomatskivorna på torsken. Strö över purjolöken tillsammans med dillen och persiljan. Krydda!
- Toppa med citronskivorna och smörklickar på torsken. Förslut fiskpaketet ordentligt. Stek i ugn i 20 minuter.
- Jag äter mina knyten med en klick romsås till!
No Comments