Arrabiata a’la Catenacci i Köttfärssåsen

Med denna underbara tomatsås som grund blir Köttfärssåsen en höjdare! Testade även ett glas rosé av märket Les Dauphins Côtes du Rhône Rosé till, ett friskt vin för dig som inte gillar för söta viner och passade bra att väga upp hettan från chilin i såsen, även en fin sommarfavorit att dricka som den är!

arrabiata

Familjen Catenaccis arrabiata (4 portioner)

 • 2 burkar hela skalade tomater á 250 g (Mutti)
 • 4 vitlöksklyftor
 • 1 dl jungfruolja
 • torkad chili
 • färsk basilika
 • salt
 • socker

Gör så här
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Häll av tomaterna i en bunke och krossa dem med handen. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i tomatkrosset och låt koka på medelvärme i 15-20 minuter. Smula sönder den torkade chilin och riv basilikabladen till mindre bitar. Tillsätt chili, basilika, salt och socker under avsmakning. Servera såsen till nykokt pasta.

 

Till Köttfärssåsen behövs:

 • 1 hackad gullök
 • 400 g köttfärs
 • 1 dl röda linser
 • ca 4 dl av tomatsåsen
 • 2 dl vatten
 • ½ dl grädde
 • 2 msk soja
 • oregano
 • oliver (enligt smak)
 • salt & peppar

Stek löken lätt, tillsätt köttfärsen och stek tills den är klar, tillsätt tomatsåsen, (sköljda) röda linser, vatten och soja, låt koka ca 10 min. Smaka av med oregano, salt, peppar och grädden, (oliver) låt koka upp! Servera med Spagetti ”al dente” , ruccola och riven parmesan!