Rabarberpaj och full fart på kolonilotten

Paradiset växer och gror! Ja faktiskt, vi pysslar om våra växter på kolonilotten så ofta tillfället ges och barnen har varit superduktiga att hjälpa till rensa ogräs, vattna och bära! Power-trion! 😉 Nu blir det ännu roligare då vi kan börja skörda frukten av arbetet som finns där… 🙂

image

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 12 msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
  • 2 12 dl vaniljsås

Deg:

  • 1 12 dl havregryn
  • 1 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 125 g Smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

image

image

image

image

Vi hinner med lite annat också mellan allt vattnande och vardagliga liv! 😉

image

image

image