Köttbullar i tomatsås med rödvin (Lågt GI)

köttbullar

Ingredienser

500 gram
1 st ägg
1 st
1 msk
1 dl
1 kruka basilika
salt och peppar
Tomatsås
1 st
2 st
3 msk
2 dl
1 burk krossade tomater
1 st  röd chili
1 tsk
0,5 st
1 tsk
Tillbehör
300 gram

Tillagning

1. Blanda alla ingredienser till köttbullssmeten i en bunke. Krydda med salt och peppar. Rulla till köttbullar och stek i oljan tills de fått fin färg. De ska inte bli genomstekta. Ta stekpannan åt sidan.

2. Finhacka lök och vitlök. Stek i oljan tills de mjuknat. Häll i vin, tomater, chili, timjan, lagerblad och råsocker. Salta och peppra. Låt koka 15 minuter på svag värme. Tillsätt köttbullarna och puttra 10 minuter till. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.

3. Servera med fullkornspasta och sallad.2 thoughts on “Köttbullar i tomatsås med rödvin (Lågt GI)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *