Pulled Pork i CrockPot eller ugn

Pulled Pork i CrockPot eller ugn

Pulled Pork är ju som sagt värsta modeflugan nu och gjorde en sats till på billig karré och i en CrockPot! Som visade sig vara perfekt för ändamålet! Satte på pottan och gick till sängs, 9h senare vaknade vi upp till ett hem som luktade mat och en matlåda packades ner till dagens lunch! Ikväll åt vi resterna serverade i hamburgerbröd! Ni som är intresserade av en egen “Potta” kan läsa lite om den HÄR!

pulled Pork

Ingredienser

 • 1 kg benfri fläskkarré i bit
 • 2 tsk salt
 • 3 msk farinsocker
 • 2 krm nymalen svartpeppar
 • paprikapulver
 • 1 ½ gul eller röd lök
 • 1 hel vitlök
 • 1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
 • ½ dl vatten

Till servering

 • portionsbröd, t ex minibaguette, källarfranska eller hamburgarbröd
 • fint strimlad rödlök
 • tomatsalsa 
 • majs 
 • gräddfil/ Vitlöksås
 • Coleslaw
 1. Sätt ugnen på 125°C. (Om du inte använder crockPot)
 2. Rulla köttet i oljan och gnid in rubben runtom gjord på salt, peppar. paprikapulver och farinsocker. Stek lätt runtom i stekpanna. Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugnsvärme eller i CrockPot på svag värme.
 3. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt om köttet i grytan. Häll på barbecuesåsen blandat med vatten. Sätt på locket, låt köttet stå i nedre delen av ugnen 4–5 timmar, eller i pottan ca 9 h tills det är riktigt mört.
 4. Dra isär köttet direkt i grytan med en gaffel så det faller isär och blandas med såsen.
 5. Dela bröden och låt var och en fylla sitt bröd med kött och tillbehör.

pork

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment