Amerikanska Blåbärsmuffins

Amerikanska Blåbärsmuffins

Efter en skogstur i helgen kom jag tillbaka med en papperspåse full med trattkantareller samt en liten påse blåbär som nu hamnade i muffins som barnen rörde ihop, mums!!! Härliga höst och allt gott skogen har att bjuda på…

muffins

Till ca 12 st.
 • 150 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • ½ dl mjölk
 • 1 msk citronsaft
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 dl blåbär
Gör så här:
Vispa smör och socker pösigt. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Skeda i smet i formarna och fördela ut blåbären. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter, känn med sticka.
Blåbärsmuffins
Mu
svamp
nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
 • sonja
  Posted at 20:53h, 09 september Svara

  Använde ditt recept på äppelkakan i går ,och nu är det bara nån skiva kvar av den ,jättegod .Måst väl pröva på muffinsen som små brudarna har hjälpt dej med.

 • Helena Nilsson
  Posted at 11:38h, 14 september Svara

  Åhh, vad gott. Blir sugen på att själv gå ut i skogen och se om jag kan hitta något att baka med.

  Amerikanske blåbärsmuffins är ju urgott! Har faktiskt en Tävling på min blogg där man ska skicka in sina bästa amerikanska bak- eller matrecept. Kolla in den vetja 🙂 http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/08/amerikansk-mat-och-baktavling_24.html

Post A Comment