Äppelkaka

Höst = Äpplen, Facebook svämmar över att bilder på äppelkakor och äppelpajer, och visst har väl du med ätit sån nu? 😉

äppelkaka

Det här behöver du :

  • 2-4 äpplen (tycke efter smak)
  • Kanel + strösocker
  • 150 gram smält smör el. margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

 

GÖR SÅHÄR :

Skala äpplena. skiva dem. Blanda runt dem i en skål med kanel & socker och låt stå och marinera medan du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör + ägg + socker i en bunke! Tillsätt mjölet + vaniljsockret + bakpulvret. Smörj en ugnsfast form och ströa med ströbröd. Häll i smeten och lägg på äpplena! Grädda ca 45 min 175 grader.

Servera med Grädde/Vaniljvisp!

Måste även visa lilla Olivia som dykt upp på lite fler reklambilder.. Alltid lika spännande se henne ”hänga” i affärerna.. 🙂 (www.polarnopyret.se), även idag har vi varit nästan hela dagen i studion, hon trivs som fisken i vattnet i rampljuset!

OliviavinterpolarnOliviahöstpop