Kladdiga chokladbrownies
- 85 g smör
- 2 dl strösocker
- 1 1/4 dl farinsocker
- 125 g mörk choklad
- 1 msk sirap
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl (lite mindre för lösare och kletigare kaka)
- 2 msk kakaopulver
- ½ tsk bakpulver
Gör såhär:
Ugn 180 grader, smörj en form på ca 20 * 20 cm.
1. Lägg i smöret, chokladen, sockret, farinsockret samt sirapen i en tjockbottnad kastrull, värm under svag värme till en slät smet, dra bort från värmen och låt svalna lite.
2. Vispa ägg och vaniljsockret i en skål, vispa i den avsvalnade chokladkrämen.
3. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd försiktigt ner chokladblandningen, blanda!
4. Grädda i 20-25 minuter tills ytan är frasig och kakan släpper från kanten men fortfarande är gungig i mitten! Låt kakan ligga kvar i formen och bli helt kall, pudra över kakao och servera med en klick vispad grädde!