Kladdiga chokladbrownies

image

  • 85 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/4 dl farinsocker
  • 125 g mörk choklad
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl (lite mindre för lösare och kletigare kaka)
  • 2 msk kakaopulver
  • ½ tsk bakpulver

Gör såhär:

Ugn 180 grader, smörj en form på ca 20 * 20 cm.

1. Lägg i smöret, chokladen, sockret, farinsockret samt sirapen i en tjockbottnad kastrull, värm under svag värme till en slät smet, dra bort från värmen och låt svalna lite.

2. Vispa ägg och vaniljsockret i en skål, vispa i den avsvalnade chokladkrämen.

3. Sikta mjöl, bakpulver och kakao i en skål och vänd försiktigt ner chokladblandningen, blanda!

4. Grädda i 20-25 minuter tills ytan är frasig och kakan släpper från kanten men fortfarande är gungig i mitten! Låt kakan ligga kvar i formen och bli helt kall, pudra över kakao och servera med en klick vispad grädde!