Rabarberpaj (och en vinnare)

Rabarberpaj blev fredagsfikat på jobbet, enkel och väldigt god!

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • ½ msk potatismjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 msk strösocker
  • 2 ½ vaniljsås

Deg:

  • 1 ½ dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 125 g Smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås!

 

 

Sen får jag lov att gratulera vinnaren av de snygga förkläderna som blev Theres, visst var det så mycket som Eva Lundkvist och Josephine Drakenberg som startade Nyttadesign 2007! (Vinnaren är kontaktad)

Till er som inte vann denna gång så har Nyttadesign en kampanj som heter ”lika som bär” och om ni köper ett stort och ett litet förkläde så får ni just nu 100 kr rabatt!