Vaccinering och vab

Vaccinering och vab

Igår var det dags för 5års kontrollen och fjärde dosen Infanrix + polio för Emmis, jag är egentligen motståndare till de flesta vaccineringar och anser de för mer ont än gott med sig och igår några minuter efter vaccineringen blev både vi föräldrar och BVC tanten oroliga då det blossade upp massa prickar i Emmis ansikte, såg ut som spruckna blodkärl…

image

Nåväl fröken vakande med närmare 39 graders temp och en stel arm (fortfarande prickig) så idag vabbar jag! Ingen mat går ner, dock lite Kiviks nyheter passade!

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
6 Comments
 • Kardemumma Gumman på Facebook
  Posted at 10:38h, 12 mars Svara

  Vi letade vad orsaken kunde vara och hittade:
  ” Att lätt få blåmärken och blöda är ett av de karakteristiska tecknen på blodkoaguleringssjukdomen trombocytopeni (blodplättar) – en erkänd biverkning av många vacciner. Först märks en benägenhet att lätt få blåmärken och att blöda lätt och punktlika utslag. Trombocytopeni kan förorsaka hjärn-och andra blödningar. (Woerner m fl 1981, 12.)”

 • Kardemumma Gumman på Facebook
  Posted at 10:39h, 12 mars Svara

  Rätt oroväckande…

 • så är det
  Posted at 11:57h, 12 mars Svara

  Det är bara att räkna med vissa biverkningar. Hellre det än stelkramp eller hjärnhinneinflammation. Vet inte någon som tagit vaccinet utan biverkning. Men det är jävligt sällsynt med allvarlig sjukdom. När min Matilda tog vaccinet hade jag räknat med att behöva vara hemma. Ren rutin säger jag. Alternativet att inte ta är att gambla.

  • Kardemumma Gumman
   Posted at 12:42h, 12 mars Svara

   Har inte mycket förtroende faktiskt för vården,efter vi såg hur det gick med Pandemrix, Barn och narkolepsi, det rycks det bara på axlarna åt, hoppsan.. Vi testar något annat nästa gång och hoppas på bättre resultat! Såklart är man rädd för alla sjukdomar de kan få men man måste va mer skeptisk och ta reda på info innan de injicerar! 🙂

   • lena och Tilde
    Posted at 21:11h, 12 mars Svara

    men om du nu var skeptisk varför vaccinerade du då henne? det är ju inget tvång? trist att det blev utslag, men det har ni inte märkt när hon fått vaccination tidigare?

    • Kardemumma Gumman
     Posted at 21:25h, 12 mars Svara

     Dels är vi två föräldrar som ska samtycka till vaccinera eller ej och delvis tänkte vi att hon redan fått 3 doser så är det förstört är det redan! Men en sån reaktion har hon aldrig fått tidigare såfför hennes del får det vara nog! Pratade med läkare idag…

Post A Comment