18 sep Blåbärspaj
Här kommer receptet på blåbärspajen, jag gjorde ett vanligt pajskal först, sen på med blåbär och överst crumble, precis som pajer man köper på konditori!
Pajdeg
75 g smör
2 dl vetemjöl
2 msk florsocker
0.5 st ägg
0.5 msk vatten
Fyllning
500 g frysta blåbär
2 msk råsocker
2.5 msk potatismjöl
Havresmulor till toppen
75 g smör
2.5 dl havregryn
1.5 dl socker
Gör så här
1. Blanda samman smör, mjöl och florsocker. 2. Tillsätt ägg och vatten, arbeta så att degen precis binder. 3. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter innan kavling. 4. Kavla ut degen och fyll en 24 diameters pajform med räfflad kant, nagga botten med gaffel och fäst kanterna noga med aluminiumfolie. 5. Förbaka pajskalet i gyllene i 175 grader, cirka 10 minuter. 6. Blanda ihop fyllningen till pajen och fyll det förbakade pajskalet. 7. Smält smöret i en kastrull eller micro. 8. Blanda i havregryn och socker, låt svälla 2 minuter. 9. Strössla havresmulet över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i 175 grader, cirka 25 minuter.
Simone
Posted at 17:31h, 29 septemberExakt sån här paj är min favorit,blåbär,pajskal och crumble.kan inte begära mer.så gooood
Katarina
Posted at 04:02h, 30 septemberÅh, så gott 🙂